Trading, maar dan wel full service

Cores is gespecialiseerd in het wereldwijd vermarkten en transporteren van afvalstoffen, grondstoffen en brandstoffen naar erkende en betrouwbare verwerkers over de hele wereld. We zorgen voor de juiste match en brengen aanbieders en afnemers met elkaar in verbinding. Maar daar houdt het niet op. Wij regelen de planning, de logistiek, de vergunningen, het aan- en afmelden en het transport zelf. We sturen van A tot Z de processen aan, en bewaken voortdurend de kwaliteit. Er komt veel bij kijken, het is aan ons om onze klanten daarin volledig te ontzorgen, van a tot z.

Afval uit London zorgt voor stadsverwarming in Västerås

Cores bracht Street Fuel Ltd in Engeland in contact met EFO AB in Zweden. Sindsdien vertrekt er elke maand een schip met 3.000 ton RDF (Refuse Derived Fuel) vanuit Londen naar de verbrandingsinstallatie in Zweden die zorgt voor stadsverwarming van de stad Västerås.

Bekijk de case

"Working with Cores is quite easy. Always a quick response."

Märten Eriksson
EFO AB

Alles draait om vertrouwen

Betrouwbaarheid en stabiliteit zijn van onschatbare waarde. Kwaliteit, vergunningen, betalingen: alles moet in orde zijn. Wij hebben meer dan 25 jaar kennis en ervaring in alle disciplines van de afvalbranche. Daar kunnen op onze klanten op bouwen. Wij kennen de markt, kijken vooruit, anticiperen en adviseren met het oog op de bewegingen en de trends. Daardoor hebben we het vertrouwen. Niet alleen op directieniveau, maar ook op de werkvloer. Omdat onze klanten zien dat we weten waar we het over hebben, én dat we het goed regelen.

Op zoek naar de verbinding

Wij kennen internationaal de weg. De wetgeving bijvoorbeeld, die verschilt per land. Maar dat geldt ook voor de manier van zakendoen. Wij houden van die verschillen, laveren gemakkelijk mee. De wereld van afvalverwerking is niet heel groot, maar er zijn wel heel grote bedrijven actief. Wij werken het liefst voor middelgrote organisaties, vaak familiebedrijven. Daar is persoonlijke aandacht belangrijk, daar kun je echt langdurige relaties aangaan en snel met elkaar tot besluiten komen. Dat is ónze manier van zakendoen. En dat waarderen onze klanten.

Powerday & Weener Energie

Aanbieders en afnemers van RDF zijn in heel Europa naar elkaar op zoek. Cores helpt om partijen bij elkaar te brengen. Zoals het Engelse Powerday Waste & Recycling en de Duitse energiecentrale Weener Energie. En als de contracten zijn gesloten? Dan begint het werk pas!

Bekijk de case

Optimaliseren van recyclingsprocessen en –installaties

We willen altijd de fabriek zien, het proces in kaart brengen. Dan kunnen we zorgen dat wat we leveren optimaal aansluit. Maar ook nadenken over hoe het beter kan. Door processen anders in te richten, kan vaak veel geld bespaard worden. Er kan immers altijd nog meer apart gehouden worden. En elke afvalstroom kan vermarkt worden. Techniek of logistiek, we hebben zoveel kennis van de mogelijkheden. Daarmee kunnen we klanten echt helpen.

Ontwikkelen en verbeteren van recyclingconcepten

Waarde toevoegen aan afval. Dat is waar het om gaat. Cores zoekt continu naar nieuwe toepassingen en concepten voor de recycling en inzet van afvalstromen in Europa. Zo doen we nu diverse pilots in Nederland. Residu wordt daar niet verbrand, maar gaat in een zeer geavanceerde recyclinglijn. Het is zonde als hout en reststoffen uit bijvoorbeeld bouw- en sloopafval verbrand worden. Die leveren nog rendement op.

Alles kan worden gerecycled

Met de jarenlange ervaring heeft Cores voor elke vorm van afval een oplossing. Tienduizenden steenwolmatten afkomstig van telers uit Middenmeer worden bij Sortiva opgewerkt. Die gaan vervolgens naar een Engelse steenfabriek die de steenwolgranulaat mengen met klei en andere grondstoffen en er mooie Engelse bakstenen van maken. Het schuim van oude matrassen als grondstof voor ondertapijt en isolatiemateriaal.

De logistiek is minstens zo belangrijk

Cores onderscheidt zich door mee te denken op alle gebieden. Soms zit de oplossing in de logistiek. Het transport vindt meestal plaats over de weg, maar doordat de vrachtwagens gebruik maken van dezelfde bootverbinding naar het vasteland ontstaat er dagelijks filevorming bij de bunkers, omdat alle wagens tegelijk komen lossen. Cores werkte een traject uit waarbij al in de haven wordt gelost en de RDF verspreid naar de bunkers vervoerd wordt. Dat is toegevoegde waarde, daar hebben klanten iets aan. Daar beginnen relaties.

Dwarsverbanden

Ons netwerk wordt steeds groter, en Europa steeds kleiner. Wij leggen continu dwarsverbanden. In Nederland hebben we duurzaamheid al omarmd, en bovendien alles georganiseerd en gereguleerd. Maar de Engelse markt is nog heel erg in beweging. Ook in Oost Europa gebeurt veel. Soms is het afval niet aan te slepen, en dan zijn er weer te weinig afzetkanalen. Tegelijkertijd wordt de Europese wetgeving steeds dwingender, kwaliteitscontroles strenger. En is het belangrijk om ook met de autoriteiten een relatie op te bouwen. Dat laten onze klanten met een gerust hart aan ons over.

Paul Cobelens,
Directeur, Cores Environment BV
Paul Cobelens

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd wat Cores Environment voor u kan betekenen of heeft u een brandende vraag? Neem gerust contact met ons op.

Stuur een bericht Connect op LinkedIn